Röris i skolan

Att barn vill och behöver röra på sig är välbekant. Röris och Mini-Röris är Friskis&Svettis verktyg till skolor och förskolor som vill införa mer fysisk aktivitet under skoldagen.

roris-470x235

Utbildning

Röris och Mini-Röris har lockat många pedagoger och inspirerat massor av barn från 3 till 9 år att röra på sig. Friskis&Svettis Örebro har hittills utbildat 720 pedagoger från 103 skolor i 12 kommuner till Röris-inspiratörer. 203 pedagoger från 38 förskolor i 6 kommuner har utbildats till Mini-Röris-inspiratörer. F&S Örebro håller två utbildningar per år.Röris är Friskis&Svettis Jympa i skolan för barn mellan sex och nio år. Här på Röris 6 finns ett pass på cirka 20 minuter med fullt ös och vila mot slutet. De olika delarna kan användas var för sig eller tillsammans.

Utöver grundprogrammet finns två bonuspass. Hör & Gör utmanar och överraskar knopp och kropp med ljud kopplade till olika rörelser. Här tränas framförallt perceptionen. Best of Röris 1-5 är en skön mix av godingar från tidigare skivor med både fotbollsfest och hönsdans.

Röris funkar både inne i klassrummet och ute, på gympan, på fritids och på idrottsdagen. Med grundprogrammet får du önskad effekt både när överskottsenergin flödar över och när det behövs ny fart och bättre fokus i klassrummet. Musiken och rörelserna får både barn och vuxna att gå igång.

Mini_Roris5_logo-65
Mini-Röris 5 är enkelt och passar lika bra ute som inne. Temat är tillsammans och vi rör oss i djungeln. Grundpasset är uppdelat i fem delar: start, på golvet, uppe, varva ner och vila. Delarna kan användas var för sig eller tillsammans. Hela programmet är cirka 20 minuter. Inga träningskläder behövs.

Förutom grundpasset innehåller Mini-Röris 5 två bonuspass. Kompisyoga är ett cirka 13 minuters lekfullt yogapass som bjuder in till fokus och lugn. Med fokus på andning och närvaro ger passet plats för ett möte med både sig själv och kompisarna utan inslag av prestation.

Hör & Gör utmanar och överraskar med ljud kopplade till olika rörelser. Här tränas framförallt uppmärksamhet och hörselsinnet. Som ytterligare ett verktyg för att få in korta rörelsepauser under dagen finns en rörelsekortlek.