Vill du bli värd?

Som värd på Friskis&Svettis är du ofta det första ansiktet motionären möter. Du har ett genuint intresse för människor och möten mellan människor. Du får folk att känna sig välkomna och trivas. Du skapar atmosfären och ramar in besöket på Friskis&Svettis. Du har personlig utstrålning, en positiv attityd och förmåga att ta egna initiativ och kavla upp ärmarna när det behövs.

Receptionsvärd - dag/kvällstid
I receptionen sköter du allt från försäljning av träningskort och andra produkter som sallader, frukt, friskisprodukter mm. Hjälper till i mån av tid att boka-/avboka av pass och boka av instruktörstider. Du vägleder nya och rutinerade medlemmar i vårt utbud. Du svarar på frågor. Du bemannar receptionen tillsammans med en annan receptionsvärd eller anställd receptionist. Du värdar två timmar/vecka på en fast tid/ veckodag. Uppdraget pågår året runt, med något färre tillfällen under sommarperioden.

Trivselvärd - entre/anläggning - dag/kvällstid
Du hälsar välkommen och guidar motionärerna vid inpasseringen. Du har god överblick och håller rent och snyggt i lokalen. Du värdar två-tre timmar/vecka, en fast tid/ veckodag. Uppdraget pågår året runt, med något färre tillfällen under sommaren, då du värdar i Skytteparken/utejympan. Tiderna är något flexibla

Trivselvärd - gym/anläggning - dag/kvällstid
Du håller ordning och reda i vårat gym. På bästa sätt får våra medlemmar att uppleva sitt träningstillfälle så bra som möjligt. Du har god överblick och håller rent och snyggt i lokalen. Du värdar två timmar/vecka, flexibel dag och tid i veckan. Uppdraget pågår året runt, med något färre tillfällen under sommaren, då du värdar i Skytteparken/utejympan.Passvärd - Inget behov för nyrekrytering för närvarande.
Som passvärd är du ett team med ledaren. Du hjälper till med insläpp och finns med under hela passet som en tillgång för både ledaren och motionärerna. Du ger våra motionärer information om vad som är på gång i föreningen. Du hjälper till med fram- och undanplock och uppfräschning av lokalen efter passet. Du är passvärd en gång/vecka, samma tid/ veckodag, under terminen. Under sommaren och julperioden hjälper du till att bemanna de befintliga passen. Passvärdar rekryteras i första hand internt bland befintliga värdar och blivande ledare.

 

Uttagning
Uttagning till värd sker vid ett och samma tillfälle uppdelat i olika moment som varvas under uttagningen. Vi vill se hur du är som person både individuellt och i grupp. Vi börjar med samling för en gemensam presentation och roliga övningar för att se vad du är för en person. Under en personlig intervju får vi möjlighet att bekanta oss med varandra och du har tillfälle att få svar på dina funderingar.

Ett krav är du har varit medlem hos oss minst 6 månader. Detta för att känna till verksamheten väl

Utbildning
Blir du uttagen till värd väntar en intern utbildningsperiod där du varvar teori och praktik. Du får lära dig mer om Friskis&Svettis och värdskapet i föreningen. Det är 2 helger (1,5 dag) med teori. Praktiskt går Du bredvid och lär dig tillsammans med befintliga värdar, du gör det under eget ansvar och tider som du själv bokar in, ca 5-10 pass à 3 timmar. Utbildningen avslutas med en examination.

Föreningen står för utbildningskostnader och vi förväntar oss att du värdar hos oss i minst ett år. Gärna mer, så klart. Vi lovar dig lustfyllda erfarenheter, en himla massa skoj och mängder av nya spännande kontakter.

Se hela utbildningsvägen här med alla datum och tider 

Välkommen med din ansökan!

Håkan Lindahl
Receptionschef
hakan@orebro.friskissvettis.se