Vill du bli individuell tränare?

Som individuell tränare på Friskis&Svettis kan du entusiasmera och förmedla träningsglädje i gymmet. Du har bra egen teknik och känner dig hemma i gymmiljön. Du gillar mötet mellan människor i både små och stora grupper. Du är pedagogisk och har ett genuint intresse av träning i olika former. Du inspirerar och bidrar till en schyst stämning och kultur i gymmet.

Uttagning
Uttagning till individuell tränare sker vid ett och samma tillfälle uppdelat i olika moment som varvas under uttagningen. Vi börjar med samling för en gemensam presentation. Vi tränar tillsammans på gymmet där du får feedback på din teknik och har möjlighet att ställa frågor. Under en personlig intervju får vi möjlighet att bekanta oss med varandra och du har tillfälle att få svar på dina funderingar. Du får också prova på att instruera där vi främst tittar på dina ledaregenskaper och din pedagogiska förmåga.

Ett krav är du har varit medlem hos oss minst 6 månader. Detta för att känna till verksamheten väl

Utbildning
Utbildningen startar med att man förbereder sig på hemmaplan genom ”prep-kurs”. Teori, grundläggande övningstekniker, ledarövningar är exempel på innehåll i prep-kursen.

Nästa steg i utbildningen är ”Ettan” där alla får en gemensam grund präglad av Friskis&Svettis idé om träning och ledarskap. Ettan är likadan för alla blivande ledare/instruktörer, oavsett tidigare kunskaper eller erfarenheter.

Efter Ettan följer kursen för vald träningsform. Alla träningsformskurser ger grunderna i karaktär, innehåll, upplägg, ledarskap och i många fall musik inom träningsformen. Träningsformskursen präglas av praktik inom träning och ledarskapet och förmedlar kunskap och kompetens för att leda pass på olika nivå, hantera anpassade träningsupplägg och ibland flera metoder och arbetssätt. Utbildningen är 2,5-4,5 dagar och är förlagd på kursgård/kurscenter.

Efter kurstillfällena fortsätter utbildningen genom att man jobbar vidare hemma i föreningen, skapar pass eller träningsupplägg samt övar ledarskap. Utbildningen avslutas med licensiering.

Föreningen står för alla utbildningskostnader och vi förväntar oss att du leder/instruerar hos oss i minst ett år. Gärna mer, så klart. Vi lovar dig lustfyllda erfarenheter, personlig utveckling och en himla massa skoj.


Välkommen med din ansökan!

André Höglund
Träningsansvarig gym
andre@orebro.friskissvettis.se