Vill du bli gruppträningsledare?

Att vara gruppträningsledare på Friskis&Svettis är kul, utvecklande och inspirerande. Du har lust och känsla för musik och rörelse. Du har intresse för människors olika förutsättningar. Du har viljan och talangen att förmedla och inspirera till rörelseglädje.

Ledaruttagning
Vägen mot att bli ledare börjar med ledaruttagning uppdelad på två tillfällen. Första tillfället består av en personlig intervju och takttest. Vid intervjutillfället får vi möjlighet att bekanta oss med varandra och du har tillfälle att få svar på dina funderingar.

Andra tillfället är en praktisk uttagning där du får prova att leda inför grupp, pirrigt och roligt. Vid detta tillfälle tittar vi främst på din takt- och musikkänsla, dina ledaregenskaper såsom utstrålning och närvaro och på din plastik (rörelsesätt), din teknik och din pedagogik.

Ett krav är du har varit medlem hos oss minst 6 månader. Detta för att känna till verksamheten väl


Utbildning

Utbildningen startar med att man förbereder sig på hemmaplan genom ”prep-kurs”. Teori, grundläggande övningstekniker, ledarövningar är exempel på innehåll i prep-kursen.

Nästa steg i utbildningen är ”Ettan” där alla får en gemensam grund präglad av Friskis&Svettis idé om träning och ledarskap. Ettan är likadan för alla blivande ledare/instruktörer, oavsett tidigare kunskaper eller erfarenheter.

Efter Ettan följer kursen för vald träningsform. Alla träningsformskurser ger grunderna i karaktär, innehåll, upplägg, ledarskap och i många fall musik inom träningsformen. Träningsformskursen präglas av praktik inom träning och ledarskapet och förmedlar kunskap och kompetens för att leda pass på olika nivå, hantera anpassade träningsupplägg och ibland flera metoder och arbetssätt. Utbildningen är 2,5-4,5 dagar och är förlagd på kursgård/kurscenter.

Efter kurstillfällena fortsätter utbildningen genom att man jobbar vidare hemma i föreningen, skapar pass eller träningsupplägg samt övar ledarskap. Utbildningen avslutas med licensiering.

Föreningen står för alla utbildningskostnader och vi förväntar oss att du leder/instruerar hos oss i minst ett år. Gärna mer, så klart. Vi lovar dig lustfyllda erfarenheter, personlig utveckling och en himla massa skoj.

Välkommen med din ansökan!

Anneli Lundholm
Träningsansvarig gruppträning
anneli@orebro.friskissvettis.se