Vi söker tränare till gymmet

16 april 2018

tranare-470

I oktober öppnar vi en ny anläggning och nu behöver vi bli fler!

Som tränare på Friskis har du ett genuint intresse för människor och för möten mellan människor. Du gillar att få folk att trivas i gymmet. Du har vana av och intresse för styrketräning och du gillar Friskis träningskoncept.

Din uppgift

Som tränare inspirerar du medlemmarna till lustfylld träning i gymmet. Du genomför instruktioner och finns till hands i gymmet för den som har frågor eller behöver hjälp med en övning. Du bidrar till en schyst stämning och kultur i gymmet.

Det här får du

Som funktionär i Friskis&Svettis är du en del av någonting stort. Tillsammans med alla funktionärer förverkligar du Friskis&Svettis idé om lustfylld träning för alla. I gengäld får du gemenskap, inspiration och utbildning, fri träning och en rolig och utvecklande fritid.

Uttagning

Under uttagningen tränar vi tillsammans på gymmet och du får feedback på din teknik. Du får också prova på att instruera där vi främst tittar på dina ledaregenskaper och din pedagogiska förmåga. Under en personlig intervju får vi möjlighet att bekanta oss med varandra och du har tillfälle att få svar på dina funderingar.

Ett krav är du har varit medlem hos oss minst 6 månader. Detta för att känna till verksamheten väl.

Utbildning

Utbildningen sker i två steg om totalt nio dagar. Ettan, som är på fyra dagar, går du tillsammans med andra blivande ledare och instruktörer från hela Sverige. Fokus ligger på Friskis idé, verksamhet och ledarskap och på anatomi, fysiologi och träningslära. Du får kunskap om och förståelse för kroppens uppbyggnad och funktion och vad som händer när vi tränar.

Steg 2 är din träningsformsutbildning. Den är på fem dagar och innehåller mer anatomi och fysiologi samt träningslära. Du får också lära dig ramarna för ett grundprogram och öva dig i rollen som tränare. Träningsformsutbildningen avslutas med att du på hemmaplan licensieras som tränare.

Föreningen står för alla utbildningskostnader och vi förväntar oss att du instruerar hos oss i minst ett år. Gärna mer, så klart. Vi lovar dig lustfyllda erfarenheter, personlig utveckling och en himla massa skoj. 

Nyfiken på om det passar dig?

Välkommen på informationskväll torsdag den 3 maj kl. 18.00 på Kvarnen. Då berättar vi allt om vad det innebär att vara funktionär. Kom och lyssna! Du förbinder dig inte till någonting.

tranare-190  

Vi söker tränare
till gymmet

Vi växer och vill bli fler! Nu söker vi dig som har ett genuint intresse för träning och människor och vill engagera dig som tränare.

Läs mer »
ute190   

Nu startar
uteträningen

Ut och njut! Vecka 16 drar uteträningen igång med fem pass i veckan. All vår uteträning är gratis så bjud gärna med en vän.

Läs mer »
Fasad-190

Vi öppnar en
fjärde anläggning

Nu är det klart! I höst slår vi upp portarna till vår fjärde anläggning i Örebro. Den nya lokalen ligger på Adolfsbergsvägen.

Läs mer »