Vi söker gruppträningsledare

16 april 2018
grupp-470
I oktober öppnar vi en ny anläggning och nu behöver vi bli fler!


Att vara ledare på Friskis är kul, utvecklande och inspirerande. Det är en härlig utmaning och en riktig kick. Som ledare har du chansen att beröra, överraska och bjuda på dig själv. Du inspirerar och bjuder på upplevelser som känns på fler ställen än i musklerna. Du får folk att le.

Din uppgift

Som ledare inspirerar du medlemmarna till lustfylld träning genom att leda gruppträningspass. Det viktigaste är att du brinner för att få människor i rörelse. Resten tittar vi på under uttagningarna. Som ledare gör du ditt eget träningspass utifrån Friskis givna ramar. Detta får du förstås lära dig under utbildningen.

Det här får du

Som funktionär i Friskis&Svettis är du en del av någonting stort. Tillsammans med alla funktionärer förverkligar du Friskis&Svettis idé om lustfylld träning för alla. I gengäld får du gemenskap, inspiration och utbildning, fri träning och en rolig och utvecklande fritid.

Uttagning

Vägen mot att bli ledare börjar med ledaruttagning uppdelad på två tillfällen. Första tillfället består av en personlig intervju och takttest. Vid intervjutillfället får vi möjlighet att bekanta oss med varandra och du har tillfälle att få svar på dina funderingar.

Andra tillfället är en praktisk uttagning där du får prova att leda inför grupp, pirrigt och roligt. Vid detta tillfälle tittar vi främst på din takt- och musikkänsla, dina ledaregenskaper såsom utstrålning och närvaro och på din plastik (rörelsesätt), din teknik och din pedagogik.

Ett krav är du har varit medlem hos oss minst 6 månader. Detta för att känna till verksamheten väl.

Utbildning

Utbildningen sker i två steg. Ettan, som är på fyra dagar, går du tillsammans med andra blivande ledare och instruktörer från hela Sverige. Fokus ligger på Friskis idé, verksamhet och ledarskap och på anatomi, fysiologi och träningslära. Du får kunskap om och förståelse för kroppens uppbyggnad och funktion och vad som händer när vi tränar.

Steg 2 är din träningsformsutbildning. Den inriktar sig på den träningsform du kommer att leda, till exempel jympa, spin eller cirkelfys. Utbildningen består av tre till fem dagar med teoretisk och praktisk träning i musik, övningar och ledarskap. Du lär dig att sätta ihop och leda ett pass och arbetar med ditt ledarskap, din plastik och dina uttryck. Din utbildning avslutas på hemmaplan med att du diplomeras.

Föreningen står för alla utbildningskostnader och vi förväntar oss att du instruerar hos oss i minst ett år. Gärna mer, så klart. Vi lovar dig lustfyllda erfarenheter, personlig utveckling och en himla massa skoj. 

Nyfiken på om det passar dig?

Välkommen på informationskväll torsdag den 17 maj kl. 18.00 på Kvarnen. Då berättar vi allt om vad det innebär att vara funktionär. Kom och lyssna! Du förbinder dig inte till någonting.
tranare-190  

Vi söker tränare
till gymmet

Vi växer och vill bli fler! Nu söker vi dig som har ett genuint intresse för träning och människor och vill engagera dig som tränare.

Läs mer »
ute190   

Nu startar
uteträningen

Ut och njut! Vecka 16 drar uteträningen igång med fem pass i veckan. All vår uteträning är gratis så bjud gärna med en vän.

Läs mer »
Fasad-190

Vi öppnar en
fjärde anläggning

Nu är det klart! I höst slår vi upp portarna till vår fjärde anläggning i Örebro. Den nya lokalen ligger på Adolfsbergsvägen.

Läs mer »