Träningsnyheter våren 2018

08 december 2017
Nyheter-470

Känn kraften i steget på Step explode. Dans med många detaljer på Dans crescendo och hitta friheten på Dans flow. Vårens träningsnyheter är snart här!

Varje år gör Friskis&Svettis Riks en omfattande omvärldsbevakning och trendspaning för att hålla koll på träningsvärlden i stort och smått. Det arbetet ligger sedan till grund för förändringar och nyutveckling vi gör i vårt träningsutbud.

- Konditionsträning, högintensiv träning och funktionell träning är något vi ser är fortsatt starkt. Som en kontrast till det har vi också identifierat att dans är ett område där vi har möjlighet att göra en hel del spännande utveckling, säger Tina Uppfeldt, träningsutvecklare på Friskis&Svettis Riks.

Den 8 januari är det premiär, då finns nyheterna på schemat. Men redan nu kan du läsa allt om passnyheterna:

Känn dig fri på Dans flow

På Dans flow får du hänga med i ett flöde av rörelser. Låtarna rör sig mellan olika känslouttryck vilket gör att passet växlar mellan introvert och utmanande. Du får chans att följa flowet och landa i dig själv. Hitta känslan, gå in i dig själv och bara dansa.

Dans flow är ett suggestivt och nästan meditativt danspass. Träningseffekten finns i både koordination, rörlighet och lite kondition på sina ställen. Men fokuset ligger på upplevelsen. För att allra bäst uppleva helheten: ta av dig skorna och slut då och då ögonen.

- Låt kroppen gå och hitta friheten på Dans flow, säger Helen Söderberg, gruppträningsansvarig på Friskis&Svettis Örebro.


På Dans crescendo får små detaljer stort utrymme

Dans crescendo påminner om en danskurs i miniformat. Perfekt för dig som gillar koreografi med detaljer och dans med känsla.

- Varje säsongs Dans crescendo har sin egen koreografi och stil. Det här första passet har en kaxig streetjazz-koreografi, säger Helen.

Passets inlärning börjar alltid med de stora stegen och jobbar sedan mot små och roliga detaljer i koreografin. I slutet av passet kommer finallåten. Det är då allt stämmer. Stegen, känslouttrycken och finesserna i perfekt harmoni med finallåten – passets crescendo!

 

Hitta kraften i steget på Step explode

Step explode är ett kraftfullt danspass där stepbrädan ger dig både extra träningseffekt och mer dansutmaning. Varje låt har sin egen karaktär, koreografi och sätt att använda brädan. Här kan du förvänta dig energi, effekt och roliga finesser utan att blanda in krångliga steg och långa sekvenser.

Step explode är tuff konditionsträning med inslag av spänst och snabbhet. Då och då letar också en liten styrkeövning sig in i dansen.

- Step explode är dans med en stor portion power, dans för dig som vill hårdträna, avslutar Helen.

Se hela passutbudet våren 2018 »

 

 
mikael-hollsten-190

Medlemsföreläsning
med Mikael Hollsten

Lördag den 7 april kommer gladiatorn och Biggest Loser-tränaren Mikael Hollsten till Öster och håller en medlemsföreläsning.

Läs mer »
ARSMOTE-2018-190x165

Här är det du
som bestämmer

Som medlem har du makt och kan påverka. Gör din röst hörd och kom på föreningens årsmöte den 21 mars kl. 18.30 på Öster.

Läs mer »
plusmedlem-190

Tjena, går du
hit ofta eller?

Bli Plusmedlem! Hjälp oss att städa gymmet två timmar i veckan. Som tack får du fri tillgång till hela vårt träningsutbud.

Läs mer »